Braslas vasarīgais SUP piedzīvojums

Braslas vasarīgais SUP piedzīvojums

Braslas vasarīgais SUP piedzīvojums

Šajā nedēļas nogalē ar Rīgas Laivu supiem devāmies veldzēties Braslas skaistajos, mežonīgajos krastos un patīkami atvēsinošajā ūdenī. Braslas valdzinājumam kopā ļāvās 23 supotāji, tai skaitā viena piecgadīga drosminiece un divi četrkājainie draugi.

Ārā temperatūras stabiņš bija uzlēcis virs +30 grādiem, bet upē to nepavisam nevarēja just. Palīdzēja daudzās atvēsinošās peldes un krastu sedzošie koki.

Braslu noteikti var nodēvēt par vienu no Latvijas skaistākajām mazajām upēm, mūsu pašu mazo, mežonīgo Amazoni. Brasla pārsteidz ar neskarto dabu un daudziem krāšņiem klints atsegumiem.

Tā kā ūdens līmenis bija krietni krities, kopš iepriekšējās reizes, kad ar Rīgas Laivu SUP dēļiem pirms pāris nedēļām pabija Braslā, tad ceļā mums bija ļoti daudz pārvaramo šķēršļu - krācītes, sakrituši koki, aiz kuriem SUP dēļiem dažreiz labpatikas aizķerties un “paķert” supotājus uz adrenalīna cienīgu pārsteigumu.

Ar supiem pieveicām 15 kilometrus, kuru skaitā arī bija neliels gabaliņš pa Gauju līdz plānotajai izcelšanas vietai. Jāteic, ka pēc Braslas miera, ieslīdot Gaujā pārņēma “kultūršoks” par cilvēku un laivu daudzumu, troksni, skaļo mūziku, kas plūda no laivām. Ja gribās laivošanu baudīt mierīgākā ritmā, tad vasaras mēnešos Gauja nebūs tā īstā upe. Jāmeklē, kaut kas tālāk un nepieejamāks. Brasla arī nav braucama visu vasaru, jo ūdens līmenis ļoti samazinās un tad vairāk sanāk nodarboties ar dēļu vai laivu stumšanu.

Gribētos teikt, ka mums perfekti noveicās - līmenis nebija pārāk zems un dēļi nekur nebija jāvelk, satikām gan pāris laivotājus, kuriem tik gludi gan negāja un ik pa laikam sanāca iestrēgt uz kādiem akmeņiem, kāpt ārā no laivas un stumties uz priekšu. No dēļa nokāpt ūdenī ir daudz raitāk un vienkāršāk. Par krācīšu un azarta trūkumu nevarējām sūdzēties, tās bija daudz, tāpēc arī laiks paskrēja nemanot, jo upē nevienu brīdi nebija garlaicīgi. Bet tās plūdums bija perfekts arī, lai veidotu jaunas iepazīšanās un sarunas ar citiem dalībniekiem.

 

Braslas supotāju vidū bija gan tādi, kas kāpa uz SUP dēļiem pirmo reizi, gan tādi, kuriem jau ir vērā ņemama pieredze. Kādiem līdzsvaru palīdzēja praktizēt arī līdzpaņemtie suņi, bet īpašu apbrīnu vēlamies izteikt mūsu jaunākajai dalībniecei - Katei. Katei šī bija otrā reize uz SUP dēļa un pēc meitenes aizrautības, varam apgalvot, ka ne pēdējā. Prieks skatīties uz tik aktīvu ģimenes kopā būšanu, kuras laikā visi apgūst kaut ko jaunu un veido atmiņā paliekošus brīžus.

 


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.